Stage


Kinderen, jongeren en gezinnen begeleiden met hun vragen over opvoeden, schulden, gedragsproblematiek van kinderen, omgaan met een beperking, psychische klachten, echtscheiding, huiselijk geweld en meer. Elk elke dag contact met klanten, met je buurtteamcollega’s en met andere professionals in het sociaal domein. En met een positieve houding uitgaan van de mogelijkheden van elk gezin, zodat jij ze helpt om hun situatie duurzaam te verbeteren.

Dat is stage lopen bij Lokalis!

Stage bij Lokalis


Stagemogelijkheden bij Lokalis vanaf september 2022

Jouw stage

Je loopt stage als gezinswerker bij een van onze Buurtteams Jeugd en Gezin.

Jij begeleidt, onder verantwoordelijkheid van je praktijkbegeleider, gezinnen uit een buurt of wijk in Utrecht. Samen met het gezin maak je een gezinsplan en help je ze bij het bedenken van hun doelen en begeleiden bij het zoeken naar oplossingen. Je betrekt anderen die belangrijk zijn, zoals het netwerk van het gezin of de informele zorg in de wijk. En waar nodig werk je samen met aanvullende hulp.

Omdat je met zoveel verschillende onderwerpen en leeftijden te maken krijgt, is het belangrijk dat je niet in de stress raakt wanneer je iets niet weet, maar dat je goed kan zoeken en veel vragen durft te stellen. In een Buurtteam werk je nauw samen met je collega’s en met een teammanager op afstand. Je maakt gebruik van je eigen vakkennis en van de specifieke vakkennis van je collega’s. Daarnaast werk je veel samen met partners in de wijk of betrek je specialisten uit de aanvullende hulp.

Begeleiding

Je krijgt een takenpakket op maat, dat past bij de doelstelling van je stage. Een ervaren gezinswerker begeleidt je in de praktijk om te groeien in de functie. Deze gezinswerker is jouw praktijkbegeleider en ondersteunt je bij het behalen van die doelstellingen en houdt rekening met jouw leerproces. De begeleiding bestaat in elk geval uit inwerk- en begeleidingsgesprekken, evaluatie en beoordeling.

Je bent zelf uiteindelijk verantwoordelijk voor inhoud en voortgang van opdrachten, die samenhangen met de doelstellingen van je stage.

Van jouw onderwijsinstelling wordt verwacht dat zij de eisen, die gesteld worden aan een stage duidelijk kenbaar maakt aan alle betrokken partijen. Daarnaast wordt van de onderwijsinstelling verwacht dat zij een begeleider aanwijst die als aanspreekpunt namens de onderwijsinstelling optreedt voor alle betrokkenen. De opleiding is er verantwoordelijk voor dat de stagiair(e) voldoende toegerust is om aan de stage te beginnen.

Jij bent…

 • student bij een HBO-opleiding Social Work (SPH, MWD) of Ecologische Pedagogiek in het 3e leerjaar;
 • beschikbaar van september tot en met juni voor minimaal 28 uur per week

Jij hebt…

 • basiskennis van verschillende leefgebieden, leeftijden en doelgroepen.
 • veerkracht en je bent sociaal vaardig. Je kunt tegen een stootje, kunt omgaan met tegengestelde belangen en je bent flexibel en cultuursensitief. Je werkt oplossingsgericht en vanuit het sociale netwerk van het gezin.
 • analytisch vermogen. Je kunt en wilt op je eigen handelen reflecteren en hiervan leren.
 • Je bent gericht op effectief samenwerken met je collega’s en stelt het gezamenlijk resultaat voorop.
 • voor aanvang van de stage een VOG (niet ouder dan 3 maanden) voor werkzaamheden in de zorg of welzijn. Als je nog geen VOG hebt, wordt deze bij jouw aanmelding door afdeling P&O aangevraagd. De kosten hiervan kun je t.z.t. bij ons declareren.

Wij bieden…

 • een vergoeding conform de CAO Jeugdzorg. Als je 32 uren per maand stage loopt, ontvang je een stagevergoeding van € 250,- bruto per maand. Als je minder dan 32 uur per week stage loopt, dan is dat bedrag lager. Zie voor overige voorwaarden de CAO Jeugdzorg.
 • een smartphone en een laptop waar je tijdens je stage gebruik van kunt maken.
 • een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, waar stagiaires ook onder vallen. Dit is opgenomen in het stagecontract. Jij zorgt er zelf voor dat je voldoende verzekerd bent (wettelijk aansprakelijkheidsverzekering).

Solliciteren

Wil je solliciteren op deze stageplek? Solliciteer dan vóór 24 maart 2022 via het sollicitatieformulier op onze website. We ontvangen graag je cv en een brief met jouw persoonlijke motivatie om stage te lopen bij een Buurtteam.

Meer weten?

Meer informatie over Lokalis vind je op deze site en op www.buurtteamsutrecht.nl . Daarnaast is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een Meet & Greet.

Meet & Greet

Meet & Greet

In de Meet & Greet zul je nog meer idee krijgen wat je zoal kunt verwachten als je stage komt lopen bij Lokalis. De Meet & Greet wordt georganiseerd door Erwinia Haime en Houria Bouzerda (gezinswerkers én stagecoördinatoren) en huidige stagiaires en vindt plaats op de volgende twee data:

 • Dinsdag 8 maart 2022, van 15.00 – 16.30 uur
 • Donderdag 10 maart 2022, van 15.00 – 16.30 uur

Afhankelijk van de maatregelen op dat moment i.v.m. COVID-19, zal de Meet & Greet online of live plaatsvinden. Je kunt je voor de Meet & Greet aanmelden per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vóór dinsdag 1 maart 2022. Vermeld in de mail welke datum jouw voorkeur heeft.

Heb je nog vragen over een praktijkstage bij het Buurtteam of wil je meer informatie, neem gerust contact op met Erwinia Haime (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en Houria Bouzerda (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Welke stagemogelijkheden zijn er bij Lokalis?

Jaarlijks hebben we in september plek voor een aantal stagiaires in het derde jaar van de HBO-opleiding Social Work (SPH, MWD) of Ecologische Pedagogiek.

Beroepsvormende stage

Het gaat hierbij om een beroepsvormende stage, in het kader van een van deze opleidingen. Werkervaring is niet vereist. Wel kijken we naar relevante nevenactiviteiten: het is een pré als uit de activiteiten in jouw CV blijkt dat je nieuwsgierig en initiatiefrijk bent en stevig in je schoenen staat.

Afstudeeropdracht

Ben je op zoek naar een afstudeeropdracht of ander soort stage? Laat ons dan met een concreet voorstel weten wat jij voor Lokalis zou kunnen betekenen. Als er een vraagstuk is binnen de organisatie dat aansluit bij jouw afstudeeronderwerp, dan bekijken we of we mogelijkheden kunnen creëren.